اگزمای عفونی
اگزما اصطلاحی است که برای توصیف طیف وسیعی از شرایطی که باعث ایجاد قرمزی، خارش و التهاب پوست می شوند، به کار می رود. شایع ترین نوع اگزما به عنوان درماتیت
آتوپیک شناخته می شود. اما انواع دیگری از اگزما نیز وجود دارد. در ادامه این مطلب مرکز لیزر و زیبایی لیلی لند در مورد علل، نشانه ها، عوارض، درمان و روش های پیشگیری از
اگزمای عفونی صحبت خواهیم کرد.
اگزما اغلب در نوزادان ایجاد می شود و بعد از سن 10 سالگی کم کم از بین می رود. در مواردی که اگزما تا بزرگسالی ادامه می یابد، بیماران می توانند بیماری خود را با کمک کرم
های موضعی بهبود دهند.
گاهی اوقات اگزما ممکن است آلوده شود. به طور معمول، این اتفاق زمانی می افتد که یک ویروس یا باکتری در حفره های باز یا زخم هایی که در محل بثورات اگزما ایجاد شده
است، وارد می شود.
برای افرادی که مبتلا به اگزما هستند و یا از کودکان مبتلا به اگزما مراقبت می کنند، مهم است که علت، علائم و گزینه های درمان در دسترس برای اگزمای عفونی را بدانند.
به همین دلیل نیز ادامه مطالب این مقاله را به موضوعات زیر اختصاص داده ایم:
علت اگزمای عفونی
علائم عفونت اگزما
عوارض جانبی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
درمان های عفونت اگزما
روش های درمان طبیعی
پیشگیری از اگزمای عفونی
علت اگزمای عفونی چیست؟
عفونت اگزما ناشی از انواع ویروس ها، باکتری ها یا قارچ های بالقوه است. موارد زیر برخی از میکروب های رایج برای ایجاد اگزما عفونی هستند:
استافیلوکوک اورئوس (عفونت استاف)
عفونت های قارچی مانند عفونت کچلی (Tinea)
ویروس هرپس سیمپلکس
استافیلوکوک اورئوس نوعی باکتری است که روی پوست تقریبا همه افراد مبتلا به اگزما یافت می شود. همچنین بر روی پوست حدود 20 درصد بزرگسالان سالم نیز زندگی می کند. استافیلوکوکوس اورئوس در پوست دارای ترشح و بریدگی رشد می کند. در مواردی نیز عفونت استاف در پوست دارای اگزما به سرعت گسترش می یابد و همین موضوع باعث می شود درمان بیماری دشوار شود.
کچلی یک منبع معمول عفونت قارچی در اگزما است. کرم این بیماری در سراسر بدن یافت می شود و به طور معمول به صورت تکه های جدا شده به نظر می رسد. این عفونت می تواند بین انگشتان پا نیز رخ دهد. در این صورت به آن عفونت پای ورزشکاران گفته می شود. عفونت های قارچی بیشتر در افراد مبتلا به اگزما رخ می دهد، اما وقوع آن در همه افراد نسبتا معمول است.
هرپس سیمپلکس نیز می تواند عفونت را در افراد مبتلا به اگزما ایجاد کند. بنابراین به افرادی که مبتلا به اگزما هستند، توصیه می شود که تا جای ممکن از تماس یا افراد مبتلا به تبخال اجتناب کنند.
عفونت ثانویه پوست ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس اگزما هرپتیکوم نامیده می شود. اگر این بیماری به درستی تشخیص داده نشود و با درمان ضد ویروسی درمان نشود، می تواند عواقب جدی ایجاد کند و حتی منجر به نابینایی یا مرگ شود.
اکثر افراد مبتلا به اگزمای عفونی دچار زخم باز در ناحیه آسیب دیده می شوند. زخم های باز معمولا از خارش شدید ضایعات اگزما ایجاد می شود.
علائم اگزمای عفونی
اگزما آلوده شده به عفونت به آسانی قابل تشخیص است. زیرا معمولا این ناحیه بیشتر ملتهب می شود.
فرد مبتلا به عفونت اگزما همچنین ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کند:
سوزش
خارش شدید
ترشح مایع
تاول
چرک سفید یا زرد
در موارد پیشرفته تر، فرد ممکن است علائم شدیدتری از جمله موارد زیر را شاهد باشد:
تب
لرز
درد
خستگی
اگر هر کدام از این علائم را در محل اگزما تجربه کرده باشند، باید به منظور درمان این عفونت به پزشک مراجعه کنید.
عوارض ناشی از عفونت اگزما
اگزما آلوده شده با عفونت همان عوارض اگزما را دارد. اما می تواند مشکلات و مسائل شخصی زیادی را ایجاد کند. برخی از عوارض رایج اگزمای عفونی ممکن است شامل موارد زیر باشند:
زخم طولانی مدت ناشی از اگزما (عفونت قبل از اگزما نیاز به درمان دارد)
افزایش خارش و تاول
مشکلات رشد در کودکان در نتیجه استفاده از استروئید
مقاومت احتمالی به استروئیدهای موضعی با استفاده طولانی مدت از آن ها
زخم
اگزمای عفونی همچنین می تواند منجر به عوارض خطرناک تری نیز شود. به عنوان مثال، اگر عفونت استاف درمان نشده باقی بماند، ممکن است سبب عفونت خون یا همان سپسیس شود. به طور کلی، هر چه بیمار جوان تر باشد بیشتر احتمال دارد که عواقب ناشی از عفونت را تجربه کنند. نوزادان و کودکان بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت های خون و یا عفونت های باکتریایی هستند. بنابراین پزشک باید این بیماران را در اسرع وقت بررسی کند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر کودکتان مبتلا به اگزما است و به تازگی بثوراتی روی بدن او مشاهده کرده اید، توصیه می شود با پزشک تماس بگیرید تا احتمال عفونت های جدی تر را رد کند. اگر فرد مبتلا به عود اگزمای مزمن باشد، و علائم زیر را تجربه کند باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند:
تب
لرز
کاهش انرژی
توسعه علائم عفونت، مانند ترشح از تاول و خارش بیش از حد
درمان اگزمای عفونی
درمان اگزمای آلوده شده بر اساس نوع عفونت موجود روی پوست متفاوت است. اگر علت عفونت یک ویروس باشد، پزشک ممکن است داروهای ضد ویروسی تجویز کند.
در موارد عفونت باکتریایی، پزشک از آنتی بیوتیک خوراکی یا موضعی استفاده می کند. پزشکان احتمالا برای موارد خفیف کرم های موضعی آنتی بیوتیک را توصیه می کنند
و آنتی بیوتیک های خوراکی را برای موارد پیشرفته تر تجویز خواهند کرد. کرم استروئید نیز ممکن است برای کاهش تورم و قرمزی همراه با این نوع عفونت تجویز شود.
عفونت های قارچی نیاز به کرم های ضد قارچی یا دارو های ضد قارچ دارند. به همین ترتیب، کرم استروئیدی نیز ممکن است برای بثورات اگزما مبتلا به قارچ توصیه شود.
برخی از کرم های ضد قارچی که ممکن است برای درمان اگزمای عفونی کاربرد داشته باشند، بدون نیاز به نسخه پزشک قابل دسترس هستند.
درمان های طبیعی اگزمای عفونی
بعضی از افراد و پزشکان ترجیح می دهند که به جای استفاده از داروها از جایگزین های طبیعی برای درمان یا پیشگیری از عود مجدد عفونت ها استفاده کنند.
افراد مبتلا به اگزمای عفونی می توانند به کمک داروهای طبیعی زیر از این شرایط بهبود پیدا می کنند:
روغن های گیاهی مانند روغن گل پامچال و روغن درخت چای
مکمل های گیاهی برای جلوگیری از عود اگزما
صابون های طبیعی و کرم های حاوی نرم کننده
مصرف پروبیوتیک ها هم زمان با مصرف آنتی بیوتیک ها
حمام بلغور جو دوسر برای کمک به آرامش و کاهش خارش ناشی از اگزما
روش های پیشگیری از اگزمای عفونی
برای پیشگیری از اگزما عفونی تنها راه شما این است که از خاراندن ضایعات ایجاد شده در اگزما خودداری کنید. همچنین افرادی که مبتلا به اگزما هستند باید پوست خود را کاملا
تمیز نگه دارند. هنگامی که عفونت رخ می دهد، فرد باید از برنامه درمانی توصیه شده برای کمک به مدیریت و کاهش علائم استفاده کند.
برای ظهور علائمی که روی پوست مناطق مرطوب ایجاد می شود نیاز به مراقبت بیشتری می باشد. این مناطق باید همواره تمیز و خشک نگه داشته شوند.
پیشگیری از اگزمای عفونی تقریبا آسان است. یکی از رایج ترین شیوه هایی که می توانید به کمک آن از عفونت جلوگیری کنید، از بین بردن احساس خارش در ضایعات است.
اگر نمی توانید خارش را از بین ببرید سعی کنید پوست را نخارانید. زیرا با خاراندن پوست و ایجاد زخم باز راه ورود باکتری یا ویروس را به پوست باز خواهید کرد.
کودکان مبتلا به اگزما باید تحت نظارت قرار گیرند و به آن ها یادآوری شود که پوست خود را نخاراندند. در صورت آلوده شدن پوست و به محض مشاهده علائم عفونت برای
جلوگیری از بدتر شدن عفونت باید به پزشک مراجعه کنید.
منبع: لیلی لند