دارو و درمان

نگاهی کوتاه به حبوبات

حبوبات همیشه عضو جدا ناپذیر غذاهای بسیاری در سفره غذایی ایرانی ها به شمار می آید. منابع غذایی مغذی مانند فیبر، اسیدهای آمینه، مواد معدنی و پروتئین با مقادیر بالایی در حبوبات موجود هستند و جزء خواص حبوبات هستند. در این مطلب به صورت خلاصه خواص کلی محبوب ترین حبوبات را به شما توضیح می دهیم:

نخود

نخود دارای انواع ویتامین ها و پروتئین های مهم و ضروری برای بدن است. نشاسته، کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، مس و ویتامین های خانواده ب (1 و 2) و ویتامین آ است.

 

Image result for ‫نخود‬‎

 

نخود به عنوان تقویت کننده ای خوب برای قلب، عضلات، سیستم ایمنی، ریشه مو و همین طور افزایش حافظه است.

همچنین جهت درمان یبوست شدید، سرماخوردگی و سرفه، درد سینه و تنگی نفس، زردی، دردهای کلیوی و پوکی استخوان مفید است.

نخود به عنوان یکی از نفاخ ترین حبوبات شناخته می شود به همین خاطر پیش از مصرف آن باید را به مدت 24 ساعت در آب خیساند و در طول این مدت چند بار آب را عوض کرد تا خاصیت نفخ آن کاهش یابد.

لوبیا

لوبیا دارای چند نوع است که محبوب ترین آنها لوبیا چیتی، قرمز و سفید است.

لوبیا قرمز

همانطور که از نامش بر می آید؛ لوبیایی به رنگ قرمز است که به لوبیای کلیوی هم می گویند، شاید این نام به دلیل شکل این لوبیا باشد که شبیه کلیه می ماند ؛ شاید هم به دلیل خواص فوق العاده آن برای کلیه.

 

لوبیا قرمز

 

لوبیا قرمز ادرار آور است و برای درمان سنگ کلیه و بیماری های دیگر دستگاه ادرار توصیه می شود.

همچنین دارای خواصی مانند تمیز کننده روده ها، کاهش فشار خون، ضد سرطانی، تقویت کننده قلب، درمان یبوست و مفید برای افراد کم خون است.

لوبیا سفید

که به لوبیا فلفلی هم مشهور است، اثر بسیاری برای کاهش قند خون دارد. همچنین در درمان یبوست، مشکلات قلبی، کم خونی، تنظیم کننده فشار خون و ضربان قلب است.

لوبیا سفید برای بیماران دیابتی بسیار مفید است و برعکس برای کسانی که به بیماری نقرس یا مشکلات اسید اوریک مبتلا هستند، مضر است.

لوبیا چیتی

منبع غنی ای از پروتئین است و در میان انواع لوبیا، بالاترین میزان پروتئین را دارد.

همچنین منبع ویتامین ث و دارای مقادیر بالای آهن، کلسیم، آهن، پتاسیم و سدیم است.

 

خواص حبوبات

لوبیا چیتی

 

لوبیا چیتی به دلیل دارا بودن برخی مواد معدنی از سرطان روده جلوگیری می کند.

عدس

عدس نیز به پروتئین بالا شهرت دارد، گفته می شود که پروتئین آن از گوشت گاو نیز بیشتر است.

عدس منبع غنی ای از آهن است و دارای ویتامین ب ، فسفر و کلسیم است.

 

Image result for ‫عدس‬‎

 

عدس برای تنظیم قند خون، کاهش کلسترول، رفع کم خونی، برطرف کننده التهاب پوست، درمان زخم دهان، تسکین گلو درد، تقویت معده، جلوگیری از یبوست، مرهمی مناسب برای زخم معده و تقویت کننده تمرکز است.

خواص حبوبات بسیار است و اگر بخواهیم به همه موارد اشاره کنیم باید مطالب زیادی را بنویسیم.

 

منبع : پوپونیک

۰ ۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی